Hva betyr det å lytte til sin egen kropp?

Å lære seg å lytte til egen kropp, er en viktig del av å ha et sunt tankesett når det kommer til trening, ernæring og helse.

Det vil hjelpe deg å vite når du skal presse deg hardere, når du skal hvile, og når du kanskje trenger å gjøre endringer i kostholdet ditt.

Å lytte til kroppen din betyr å ta deg tid til å vurdere hvordan kroppen din reagerer på ting som trening og maten du spiser.

Det er så lett å bli fanget opp i de travle hverdagene våre at vi ofte glemmer å ta en pause og reflektere over hvordan vi faktisk har det.


Tips for å lytte til kroppen din


Før journal Å føre journal kan hjelpe deg med å bli mer bevisst på hvordan kroppen din føles, det vil også hjelpe deg til å identifisere hva du kan gjøre for å føle deg på topp. Noen ting du kan følge med på inkluderer kvaliteten og mengden søvn du får, hvordan du føler deg etter å ha spist visse matvarer, og hvordan du føler deg etter å ha fullført visse typer trening.

Skriv ned hva du vil gjøre for å ta vare på deg selv i dag. Det kan være noe lite, som å ta fem minutter å meditere, planlegge å drikke rikelig med vann eller få nok søvn hver natt!


Spis nøye

Hvis du er som meg, handler familietradisjoner og eventer ofte om mat - og mye av det! For mange av oss innebærer regelmessige treff med venner eller familie også å spise eller drikke, slik at vi ofte spiser mer, i stedet for å spise når vi faktisk føler oss sultne. Et tips er å bruke mindre middags tallerken.

Å spise nøye betyr å være mer oppmerksom på om du er sulten eller mett, men dette betyr ikke at du trenger å gå glipp av å spise mat du liker! Vær oppmerksom på mengden mat du legger på tallerkenen din, og gi deg tid til å fordøye etter hver munnfull. tenk igjennom hvordan du spiser, når du spiser, hva du spiser og vurder om du koser deg med maten, eller om du spiser bare fordi den er der.


Sett av tid til deg selv

Ikke ha dårlig samvittighet for å sette av litt tid til deg selv. Jeg tror mange av oss, og spesielt kvinner, har vanskeligheter for å sette seg selv øverst på egen prioriteringsliste. Vi er så opptatt av å gi og gjøre så mye for andre at vi nesten føler oss skyldige når vi setter av tid til oss selv. Hold ut dårlig samvittighet og ikke la den styre deg.

En egenomsorgspraksis kan hjelpe deg å finjustere kroppen din. De fleste vet at hvile og restitusjon er like viktig som å trene hardt! Hvis du unner deg noen minutter for å kjenne på hvordan du føler deg, kan du ta mer intuitive avgjørelser.