Møt Nina

Livsstilsveileder, Samtalepartner, Sertifisert kokk

Jeg er ei dame på 54 år, og har slitt med vekta i hele mitt voksne liv. De siste årene har jeg slitt med mye vondter i kroppen, og jeg var i perioder så stiv i rygg og nakke at jeg sleit med å motivere meg til å gjøre noe så enkelt som å ta en liten spasertur ut. I tillegg hadde jeg så dårlig pust at jeg trodde jeg hadde fått kols.  På bakgrunn av pusten, fant jeg endelig litt motivasjon til å slutte å røyke, noe som jeg er takknemlig for i dag. Men det var først da jeg forstod at min dårlige pust ikke kom av røyking men av maten jeg spiste, at jeg skjønte det var på tide med en forandring.

Jeg ville så gjerne føle meg bra igjen, gå ned i vekt, få tilbake energien min, begynne å trene, og ble super frustrert da ingenting så ut til å fungere. Veldig bra i perioder, men så møtte jeg hverdagen igjen og var tilbake til utgangspunktet.

Jeg som sikkert veldig mange andre, trodde jeg hadde forsøkt ALT, men jeg hadde glemt det viktigste - nemlig meg selv.

Det har tatt meg lang tid å forstå at for å få til de endringene jeg så gjerne ville så måtte jeg nemlig starte med meg selv. Og da mener jeg ikke å være dedikert til akkurat den kuren jeg hadde i øyeblikket, nei jeg måtte starte med topplokket mitt.

Hvis du ikke har med deg selv på den endringen du skal gjøre og forstå at det er snakk om en livsvarig endring, da klarer du egentlig ikke å endre på noen ting.

Jeg er utdannet kokk med fagbrev og med min egen historie i sekken vil jeg nå hjelpe andre med sin livsstilsendring.

Ofte er det lettere å sette seg inn i andre sin historie når man har kjent problemstillingene på kroppen!

De sier at du bli hva du spiser og det er sant. Valget du tar bryter enten ned kroppen eller bygger den opp. Kan vi spise oss syk, kan vi spise oss frisk.

Jeg opplevde også at denne livsstilen var enkel å følge og en fin måte og klare å leve på. Du følger noen nye prinsipper som har stor effekt på din livsstil. Maten skal være naturlig og lett å lage, samt gå fort.

I 2018 startet jeg også Treningsreisen, og arrangerer rimelige treningsturer til Spania. Nå som pandemien har vart  i snart et år, må man tenke litt annerledes, og jeg planlegger nå bootcamp ferie i Norge.  

Turene til Spania har vært veldig populære og kombinasjonen med sol, varme, trening, hygge, kos, etc. har vært helt perfekt.  

Jeg satser på at bootcamp i Norge vil bli like artig :)

Les mer om sunn livsstil

Fyllet Avokado

Matglede

Vi anbefaler at du spiser variert, næringsrik og smakfull mat som kroppen din har godt av og gir deg glede og overskudd i hverdagen. Velger du sunn og næringsrik mat vil du oppleve at du spiser rikelig med mat samtidig som du spiser du deg mett.

5c02b1_7d80d658e62e4bef99270e59d34e114c_

Motivasjon

Er viktig for å gjennomføre en livsstilsendring, Det er nødvendig å jobbe med hele endringsprosessen med fokus på mer bevisstgjøring og økt selvinnsikt. Det er også viktig å fokusere på det du mestrer og de positive endringene du gjør underveis.

5c02b1_07167e023eb44cfb9b05c6a1fc6ff302_

Livssglede

Livsstilsendring er noe alle kan få til med litt hjelp og veiledning. Det handler først og fremst om å spise god mat som inneholder de riktige næringsstoffene. Da stiger humøret, du får overskudd til å være den du helst vil være, og ta de valgene du helst vil ta.

hiker-918473_960_720.webp

Aktivitet

Er viktig for en bedre helse, økt forbrenning og mer overskudd i hverdagen og en nødvendig for å holde trivselsvekten. Ha gjerne fokus på å innarbeide realistiske og gode vaner for hverdags-aktivitet og trening i kursperioden.

— Navn